dag 10 Kostandenets - Nesebar (old centrum) 270km
Door: marjo
Blijf op de hoogte en volg Marjo
04 September 2017 | Bulgarije, Nessebar
Na een klein stukje binnenweg slaan we af op een goede doorgaande weg. Deze weg gaat over op de snelweg waar je hier 140km/h mag. Binnen een no time zijn we 200km verder en zien we in de verte de zwarte zee (een van onze hoofd-doelen in deze reis). Dan nemen we nog een toeristische route van 50km. Maar ook deze weg is weer zeer slecht en weer moeten we erg rustig rijden om de gaten te ontwijken. Om 15:30uur arriveren we in de meest toeristische stad aan de zwarte zee; genaamd Nesebar. Ik rijd dwars door het drukke centrum en neem de pier naar het schiereiland waar zich het mooie oude centrum bevindt. Als motorvoertuigen niet verder mogen zie ik een hotel met nog net 2 parkeerplaatsen voor de motor. Ik rijd de krappe parkeerplaats voor het hotel op en zet de motor uit. Met de hoteleigenaar die er al meteen aan komt rennen spreek ik af dat we hier een kamer willen boeken en dan mogen de motoren blijven staan.
We springen onder de douche en gaan het oude stadje verkennen. Dit is trouwens het verste wegpunt van deze reis. Vanaf nu krijgen we de zon op de rug!
05 September 2017 - 15:43
Marjo Miek:
Ja Harald, eten is hier vaak best lekker. Je moet wel een beetje kijken wat je besteld, Gisteren nog een soepje besteld, kreeg ik koude komkommersoep. Schijnbaar traditie. Best lekker maar heb toch liever warme soep.
Berrie, zoals je inmiddels wel hebt kunnen lezen gaan we iedere morgen weer verder. Moet wel want we hebben maar 3 weken vakantie!
Pa, leuk geschreven; we genieten er zeker van.
De rest die hier geschreven heeft bedankt voor jullie reacties.
Groetjes ook van mijn medereizigers Dirk, Leny en Miek -
05 September 2017 - 15:45
Cor & Sjan:
Hoi avonturiers,
We hadden weer stroom toen jullie ± 1 uurtje vertrokken waren. Maar ook met de generator was de koffie en thee gelukkig warm te krijgen. Echter dinsdagochtend, en nu zelfs zonder storm en onweer, weer de stroom er af. Waarschijnlijk voor herstelwerkzaamheden. Na een goed 1½ uur was er weer stroom. Helaas voor Dirk is onze Harley niet te koop of te geef. Misschien voor jullie een goede reden
om nog eens terug te komen via de Balkanroute.
Jullie hebben veel losgemaakt in hier het dorp want veel mensen vroegen nog naar jullie en jullie motoren en speciaal van ons buurvrouwtje, Baba Rosanne, krijgen jullie de groeten en ze vraagt of je
de foto van haar samen met Mieke en jou wil opsturen (mail) dan kan ze dat aan haar kinderen laten zien.
By the way, het was niet je groene kaart, misschien dat die later nog arriveert als de postduif de weg heeft gevonden ;-)
Nog heel veelplezier en leuke ontmoetingen onderweg en houdt ons op de hoogte.
Cor & Sjan -
05 September 2017 - 20:19
Anny:
Hoi,hoi,ho.
Nu kan het aftellen beginnen !!
Nog fijne dagen en vooral veilige KM
Hou de gaten in de gaten.........
Veel lieve groetjes voor jullie allen.
Pa Wim & Ma Anny
Doeiiiiiiiiii