Dag 08 Pompei; bezoek verzonken stad - Reisverslag uit Pompei, Italië van Marjo Miek - WaarBenJij.nu Dag 08 Pompei; bezoek verzonken stad - Reisverslag uit Pompei, Italië van Marjo Miek - WaarBenJij.nu

Dag 08 Pompei; bezoek verzonken stad

Door: Dirk

Blijf op de hoogte en volg Marjo

24 Augustus 2013 | Italië, Pompei

Na een slecht ontbijt al vroeg om 09.30 uur het oude Pompeii bezocht. De ingang was tegen over ons hotel.
Het Oude Pompeii was vroeger een bruisend industrieel centrum, een marktstad en een havenplaats. Het karakter van de stad kwam tot uiting in haar winkels, taveernes en bordelen. Wanneer zij niet bezig waren met het onderhouden van hun goed-verzorgde tuinen bezochten de burgers de tempels, de badhuizen, het gymnasium, één van de twee theaters of het amfitheater. Herculaneum daarentegen was een populair vakantieoord voor de rijke Romeinen, zoals de schoonvader van Julius Caesar. De villa's waren versierd met marmeren en koperen beelden. Herculaneum was een plaats waar de rijke, hoog opgeleide bewoners zich konden ontspannen en konden bijkomen van de tijd die ze in hun studies hadden gestoken. Dr. Charles Pellegrino, een erkend expert op het gebied van de paleogenetica, forensische fysica en entomologie, suggereerde dat "de burgers van Pompeii en Herculaneum de beschikking hadden over 'moderne' voorzieningen zoals centrale verwarming, warm en koud stromend water - en een levensstandaard en levensverwachting die tot in de jaren '50 van de twintigste eeuw niet meer zouden worden bereikt." Op 24 augustus in het jaar 79 na Cristus werd het stadje door een uitbarsting van de Vesuvius door asregen en lavastromen bedolven.
In de 18e eeuw is men begonnen met de opgraving en nu is men nog steeds bezig met de restauratie. 50 jaar geleden was ik er ook al en toen was er minder te zien als nu. Wij hebben er 2,5 uur doorheen gewandeld en de bezichtiging was de moeite waard.

Was wel stoffig en warm dus daarna gauw wat te drinken halen. Marjo en ik zaten al op het terras toen Mieke boos naar buiten kwam, bleek na 4x vragen niet geholpen te worden. Opstaan en verder dan maar, een verbaasde dame die de bestelling op wou komen nemen, achterlatend. Ja, Mieke is nog niet gewend aan het trage reageren van de Italianen en wil op zijn Hollands geholpen worden. Bij het volgende ging het beter en binnen no time hadden we alles wat we wilden hebben. In de siësta tijd zijn de winkeltjes dicht en hebben Marjo en ik de routes van Sicilië gewijzigd en alvast een hotel geboekt in de buurt van de veerboot. Kunnen we de avond ervoor rustig bekijken hoe we kunnen overvaren. Thans is dit geheel onduidelijk. Vanavond nog even uit eten en morgen weer op de motor.

Groet van Dirk en de rest van de crew.

• 24 Augustus 2013 - 23:25

Rene Van Appeltjes En Peren ;-):

leuk verhaal Dirk ! ik ben er helemaal bij ;-)
    Mieke : zuid Europeanen zij vaak wat trager he , dus de bediening ook whahaha!
    hoop dat jullie genoten hebben van het avondmaal.....en succes met het ontbijt morgenochtend ;-)

• 25 Augustus 2013 - 20:39

Cor Van GRunsven:

Bedankt voor de gratis les geschiedenis .

• 25 Augustus 2013 - 21:51

Hans En Sies:

Mieke des zuidelijker je komt des te langzamer het gaat.
    Pompeii moet je gewoon gezien hebben

Tags: Pompei