Dag 14 Davoli - Torremare (294 km)
Door: Dirk
Blijf op de hoogte en volg Marjo
30 Augustus 2013 | Italië, Metaponto
Om 09.00 uur al op de motor omdat we zo’n 300 kilometer gaan rijden. De SS 106 op. Soms is hij 4 Baans en door de dorpen 2 Baans, daar mag je dan 30 km. Niettemin kun je er met 60 tot 80 km doorheen scheuren, de Politie staat erbij en kijkt ernaar en beweegt niet.
Hoewel het een toeristisch gebied is staat er weer een hoop leeg en is het niet echt druk. Geen wonder dat niemand zich meer aan de snelheid houdt.
Na 66 km gaan we linksaf de bergen weer in en na enige kilometers wordt de weg steeds slechter, even later staan de ons bekende borden, verboden in te rijden met de Italiaanse tekst weer langs de weg. Met enige vermoedens besluiten we weer door te gaan en krijgen we de eerste ingestorte wegvakken, we kunnen er links omheen. Voor een vrachtauto zou het hier ophouden. Wij kunnen verder, de kuilen en gaten ontwijkend. Wat een bochten en hoogte verschillen. De camera’s klikken voortdurend en Marjo stopt zelfs een paar keer op de steile stukken. Ik rij rustig door word weer ingehaald door Marjo en zie een kudden schapen die de weg over wil, weer stopt Marjo omdat tafereel vast te leggen. Ik meld dat hij ook zo’n plaatje op de Veluwe kan maken Verder maar weer, de bergen weer uit en weer de SS 106 volgen.
Wordt tijd voor een tankstop met lunch. Benzine genoeg maar broodjes ho maar.
Wel weer een gebak zaak, Marjo raakt in het Engels aan de praat met de man en die zegt; “Belegde broodjes kun je bij de slager op de hoek krijgen”. Marjo vraagt of de man even mee wil gaan en in het Italiaans aan de slager wil uitleggen wat we willen hebben. Niet veel later hebben we verse belegde broodjes, stukken beter als die croissantjes. Heb gelijk 2 H7 lampen gekocht bij het tankstation omdat één koplamp doorgebrand was. Zal dat vanavond repareren omdat dat bij een Goldwing nog niet zo makkelijk is. Dan weer de SS106 verder af, zie een kasteel langs de weg en minder vaart, twee zwaaiende handen van doorrijden terwijl ze s’morgens nog zeiden we gaan het kasteel bezoeken. Willen zeker weer snel naar het zwembad want het is weer aardig warm, 30 gr. Rond 15.30 de SS 106 verlaten nog 6 km naar het hotel, het wordt een aardig hobbelpad en ik begin aan Truus de GPS te twijfelen, rij toch door en jawel hoor in the middle of no ware ligt plotseling het resort met zwembad, 3 man gaan zwemmen en ik de lampen van de motor vervangen. Ben ik morgen weer goed zichtbaar.
Vanavond weer het bekende ritueel. Het was weer een mooie enerverende dag.
Groet van Dirk en de rest van de crew.
01 September 2013 - 12:16
Twan:
Hoi Italië- gangers,
Leuk die verslagen te lezen! Wij wensen jullie nog veel mooie momenten en veel veilige kilometers..
Twan en de rest van de crew.... -
01 September 2013 - 14:47
Louise:
Hallo avonturiers,
Leuk om jullie verslagen te lezen. Veel plezier in de kilometers terug naar huis!
Groetjes, Louise & fam.