Dag 03 Zagradec (Sl) – Sibenik (Croatie) 450km
Blijf op de hoogte en volg Marjo
21 Augustus 2012 | Kroatië, Šibenik
Als we de Honda zaak hebben gevonden melden we ons in de showroom. We moeten in de kelder zijn zegt een verkopen en dat doen we. Daar treffen we de servis manager Eric. Hij spreekt geen Duits en Engels, zegt hij maar als we net doen of we dan gaan komt er leven in de man. Hij heeft geen band voor ons liggen maar belt verschillende zaken af en dan blijkt dat hij over 2 dagen een band daar kan hebben. Ik kijk Mieke verstijfd aan; 2 dagen ! Dan vraag ik; kun je niet bellen met de Honda dealer in Split ? Daar ligt de band zegt hij en het duurt 2 dagen voor hij hier is. Ja, maar daar komen wij morgen vlak langs. Dan print hij het adres en besluiten we verder te rijden richting splitt. Een afstand van nog eens 450km. Als we zo’n 100km via drukke (warme) wegen langs de kust gereden te hebben besluiten we om toch maar een stukje autobaan te nemen. We willen vandaag Splt toch wel op 100km genaderd zijn en via de drukke kustweg lukt dat nooit. We nemen de A1 snelweg alwaar we zien dat de hitte zijn tol begint te eisen. Alles is dor en we zien dan ook meerdere grote bosbranden in de verte. Om 17:30uur verlaten we de prachtige, rustige en geheel nieuwe snelweg om zo snel mogelijk een hotel te vinden. Dat snel konden we wel vergeten. Het duurde nog ruim 1 ½ uur alvorens we een geschikte plaats hadden gevonden. Bloedheet hadden we het inmiddels van al dat gezoek. Ook hadden we geen zin om €199,- per kamer te betalen. Veel hotels hier aan de kust zaten trouwens vol. Mieke had ergens een bordje pension zien staan. En voor €50,- per stel incl ontbijt mochten we daar overnachten (en eten). De motoren staan veilig aan de achterzijde en ons uitzicht is geweldig. We kijken uit over de boulevard en de Adriatische zee.
Wat wil een mens nog meer……..een nieuwe achterband misschien ?
21 Augustus 2012 - 10:02
Fikkie:
Alweer achterband problemen. Zit niet mee. Ook al niet als je zelf naar de band toe moet. Denk inderdaad dat het niet zo snel gaat daar in die landen.
Hoop dat alles spoedig verloopt. -
21 Augustus 2012 - 14:54
Mars & Marij:
Deja vu ?? -
21 Augustus 2012 - 16:08
Ton En Anneke:
Hoi vakantiegangers
Wij vermaken ons hier prima. poesjes worden goed verzorgd . maar nu het volgende ton kan geen gras maaien.de kleine maaierstopt na éen half uur en de grootte maaier heeft een lege accu. waar zit die ?
Anders moet hij iedere keer half uur maaien en stoppen en weer opnieuw beginnen .Heeft nu ook kleine maaier aan de accu staan. morgen weer proberen we zien wel of het lukt . hopelijke komt het goeed met de achterband , dus rijd voorzichtig.
groeetjes pap en mam -
21 Augustus 2012 - 19:37
Marjo Miek:
Inmiddels de achterband vervangen.
Ton, Accu zit onder de stoel; kun je zo compleet met beplating omhoog tillen. Er staat ook ergens een grote lader. Ik denk in de garage in de meest rechtse kast langs de gereedschapskast. Deze er een nacht aanzetten. De kleine druppellader kan ook totdat lampje groen aangeeft -
29 Augustus 2012 - 16:15
Appeltje ;-):
Even afzien dus Mai :-(
Leuk je verslagen , ga ze even lezen allemaal ............