Dag 5 Peking
Door: Webmaster Marjo
Blijf op de hoogte en volg Marjo
16 Juli 2007 | China, Beijing
Vandaag met de Taxi naar het Zomerpaleis van de Keizer. Weer een rit met de taxi van een uur door de stad. Kosten:
Yuan 60,- dat is Eur 6,-. Daar kom je bij ons de straat nog niet voor uit !
We zijn nog langs het hoofdgebouw gereden van het organisatiecommitee van de Olympische spelen: wat een gebouw !
Ook zien we dat op verschillende plaatsen grote stadions gebouwd worden en dat alles in Peking in het teken staat van de Olympische spelen. Zelfs op bierflessen en glazen staan de ringen van de Games !
We werden afgezet bij de hoofdingang van het paleis. Helaas moesten we hier 3 kwartier wachten op een van de 3 taxi's omdat deze een aantal van onze groep had uitgezet bij een andere parkeerplaats !
Gelukkig vonden ook zij de hoofdingang en zijn we dit gigantisch aan een groot meer gelegen paleis eens goed gaan bekijken. Er staan verschillende prachtig geschilderde gebouwen en ertussen (in de tuin) ligt de langste gang van de wereld. Deze is zo'n 900m lang maar door het gestrompel ivm de vele Chinezen die ook allemaal door deze gang willen lopen, omdat het geluk zou brengen, leek hij wel 5km lang !
Theo trok nog een pakje aan van een prinses (wist hij veel) en binnen de kortste keren stonden er honderden Chinezen om ons heen vreslijk te lachen. Theo had niet in de gaten dat je hier dan een foto van kon maken en dat je daar dus voor moest betalen !
Dat wilde hij niet en het werd dus een hele discussie: Theo in het Nederlands en de Chinezen in het Manderijn (voertaal). Hij heeft ze op een gegeven moment toch maar wat gegeven en we konden weer verder.
Bij een Fietsverhuurbedrijf allemaal een fiets gekregen van volgens mij net na de 2e wereldoorlog en een rondje door het oudste gedeelte van Peking gefietst. Wat een belevenis is dit ! Links en rechts komen de auto,s, bussen, motoren, brommers, (electro)fietsen, voetgangers je voorbij. Maar het gaat allemaal heel goed ondanks dat mijn remmen het helemaal niet deden ! We zijn nog even gestopt voor het bekijken van de drumtower, hier hangt China's grootste gietijzeren klok. Hij weegt 63000 kg !!!
Hoe ze dit apparaat daar boven in die toren hebben gekregen destijds is mij een raadsel ? Daarna weer de fiets op om terug te rijden naar het verhuurstation Op een gegeven moment zijn we (wie anders ook) Theo kwijt geraakt. We hebben twee straten verderop nog een half uurtje gewacht, maar er kwam geen Theo meer ! Gelukkig heeft hij de weg zelf terug kunnen vinden naar de fietsverhuur en was de groep weer compleet.
's avond uit wezen eten bij.......
de Chinees (hoe raden jullie het !)
En daarna tot 01:30 weer op ons bekende terras gezeten.
Morgenvroeg de tassen inpakken en aan het eind van de middag gaan we de trein naar Xian (zo'n 800-1000km verderop)!
Ik zal kijken of ik vandaar weer kan internetten anders word het vanuit de volgende stad Lanzhou !
Gelukkig heb ik nu even tijd om deze verslagen op m'n gemak te typen in een kantoortje van het hotel !
Het is hier nu maandag 11:15uur in de morgen, bij jullie is het nu 05:15 uur en jullie moeten dus dadelijk nog wakker worden en misschien gaan werken terwijl wij al weer bijna gaan Lunchen.
Pauline, Rene, Fikkie en Harald Jammer dat jullie er deze keer niet bij zijn; jullie missen echt wat. We hebben wel een hele leuke groep met zelfs een Belgische (Nicole) en Theo erbij; we blijven dus lachen !
Groetjes van Marjo en Mieke en tot in Xian of Lanzhou
16 Juli 2007 - 03:36
Fikkie:
Ja, het was een keus die we moesten maken. China of de zuidpool. Maar ik vind het inderdaad wel jammer, dat we dit niet mee kunnen maken. Lijkt me een heel avontuur, zeker met die Theo. Maar misschien dat we zo'n reis nog in de toekomst kunnen maken.
Succes met de reis in de trein. Is een kleine afstand in het grote land.
En hier is (was ) het inderdaad 05.15 uur. Nu is het 05.35. Ga niet meer slapen maar dadelijk meteen door naar de baas. ;-)
16 Juli 2007 - 07:40
Harald:
Wat een mooie verhalen Marjo. Gelukkig een gezellige groep. Ben benieuwd naar alle verhalen en foto's straks.
Heb je op je fietsje wel op je MP3 het liedje van 9 miljoen bicycles geluisterd ?? zou wel mooi zijn geweest.
Hier in Boxmeer mis je niets want zondagnacht zijn er minimaal 4 auto's in de fik gegaan, zal een lekkere nacht zijn geweest voor Fikkie alias René !!
De auto van Theun in de Bakelgeertstraat is helemaal afgefikt en nog een andere auto in dezelfde straat. Theun zijn mooie jeep helemaal weggefikt. Wat een ellende. Gelukkig niets met jullie huis.
Ben ik blij dat ik voortaan in Swolgen woon.
Geniet er nog van en tot mails !! -
16 Juli 2007 - 08:51
Jeroen:
GAAAAF, ik ben benieuwd naar de volgende avonturen. Wil je de groeten doen aan Joost?
groet jeroen
www.amtravel.nl -
16 Juli 2007 - 10:33
Twannie:
Mooie verhalen, Marjo!!
Fijn dat het jullie zo goed vergaat!
Wacht nu al weer met spanning de volgende verslagen af!
Groetjes (ook aan Mieke) van ons vieren!
Twan -
16 Juli 2007 - 15:58
Bevereend:
hoi M&M en de rest ;-)
Leuk te horen dat jullie het naar de zin hebben . Vergeet niet een Chineese fietsbel te kopen ( straks als je naar huis gaat ;-)Anders loop je met zo'n grote bel te zeulen whahaha !
Jullie zullen vast ergens ook een Chinese stempel kunnen kopen van jullie namen maar dan in het Chinees ;-) Je krijgt erbij ook een stempelkussen ;-) En als je ze verteld welk jaar je geboren bent , weten ze precies tot welk dier je uit de Chinese dierenriem behoort .
Mai thnx voor je privé mail , ik heb je ondertussen al beantwoord.
heel veel plezierrrrrrrrrrrrr allemaaaaaaaal ! ;-)
;-)
16 Juli 2007 - 19:24
Lichaam:
Heee Fighting & Kuukske,
Wat een geweldige belevenissen van jullie.
Survival in China.
Mensen die je daar niet kunt verstaan,(geen Boksmèrs kunnen) met een bike zonder remmen rijden en dan ook nog een treinrit van enkele honderden kilometers in China in het vooruitzicht! Kun jij informeren of die machinisten daar rijles krijgen of dat ze van de straat geplukt worden en rije maar?
Ik blijf jullie belevenissen volgen en tot op het station in Boxmeer weer.
Gr Lichaam -
16 Juli 2007 - 21:30
Joke:
heerlijk om jullie verhalen te lezen!
hoe is het eten in China?
wij hadden in 2004 maar een belg in de groep en die zorgde voor voldoende hilariteit!!!!!
16 Juli 2007 - 21:37
August:
Het is toch een motorreis....? Hoezo taxi en trein....? Mi snap nie. -
17 Juli 2007 - 09:39
Anneke:
jaja , Jullie en fietsen dat was zeker wel een belevenis. arme beentjes! Het zal wel geen 10 km zijn geweest!wij gaan vanmiddag weer met ons clubje fietsen 50 km. het is redelijk weer.Ik hoop dat jullie reis in de trein erg mooi zal ,al die chinese landschappen geniet er van en tot horens en lieve groetjes van anneke en natuurlijk ton doooooei! -
17 Juli 2007 - 13:28
ANNY & WIM ARTS:
Hallo MARJO EN MIEKE ,de wereldreizigers.
Hebben tot en met dag 5 alles binnen,uitgeprint in corps 14 via Word,en
natuurlijk gelezen.....!
Wat hebben jullie al oneindig veel meegemaakt in 6 dagen.
Wat staat jullie allemaal nog voor moois te wachten. Blij dat jullie zo bijzonder genieten van zulke prachtige
dingen die WIJ nooit te zien krijgen !
Ook het acclimatiseren is jullie gelukkig goed vergaan en de gezondheid
is ook prima, schrijven jullie,
allemaal positief dus, houden zo !
We volgen alles op de voet en zijn blij
dat jullie van alles zo kunt genieten.
Wij zitten op dit moment naat de TOUR te
kijken. Spannend , Rabo in het geel (Rasmussen).
Gisteren naar de camping geweest, enkele
dagen 29-31 graden en broeierig geweest.
Bedankt voor al die mooie verslagen en
wij wensen jullie een goede verdere reis.
God bless U2.
Groetjes van
Ons Pa en Ma - Boxmeer
18 Juli 2007 - 10:04
Hallo Marjo En Mieke:
Wij kijken uit naar jullie internet verslag de stad Lanzhou, wat een avontuur hebben jullie al meegemaakt.
Nog prettige vakantiedagen met de groep.
Groeten,
Wim en Francine -
18 Juli 2007 - 11:51
Fie:
amai, tis blijkbaar leuk ginder
Vandaag of morgen het chinese rijbewijs zeker, dat word grappig denk ik
Hebben jullie jullie Chinees op gekuisd ?
groetjes uit Belgie !!
18 Juli 2007 - 20:26
Bevereend:
heej m & m ,
Je wilde toch ook een autosirene kopen ( politie,brandweer enz ;-)
Ik heb in zo'n winkelcentrum wel wat gezien en ook leuke hebbedinngetjes voor je motor en auto die hier niet te krijgen zijn. Leuk voor je gooldwinkkie ;-)
;-)
19 Juli 2007 - 10:49
Marjo:
Harald,
het zijn inmiddels 9 miljoen Cars ipv bicycles
Eendje,
Fietsbel had ik al gekocht voordat ik dit las; leuk voor op de motor straks, sirene ga ik nog naar op zoek.
Lichaam,
Ik zal 't navragen.
Joke;
eten is tot nu toe geweldig ! Komen niets tekort.
Anneke,
We hebben niet zoveel gezien buiten de trein omdat het hier om 20:00uur al donker is. In de trein natuurlijk wel.
Pa en Ma,
Toer heb ik toevallig ook gezien wel in het Chinees. We zijn blij dat het verder goed gaat bij jullie.
Hoe was het op Schiermonnikoog ?
Jeroen, Zal hem de groeten doen !
19 Juli 2007 - 11:05
Marjo:
August,
Ja dit is nog maar 't voorprogramma; motorreis gaat vrijdag echt van start. Wel eerst even nog ons Chinees rijbewijs zien te halen !
Twannie;
rest volgt en word alleen maar mooier.
Fie,
Thanks moet ik zeker ook doorgeven aan Nicole ?