Dag 03
Door: Marjo
Blijf op de hoogte en volg Marjo
15 Juni 2015 | Verenigd Koninkrijk, Belfast
Vanmorgen de keus tussen een normaal of een full Engels/Schots ontbijt. Niet zo moeilijk. We nemen het volledig Engels ontbijt met de welbekende witte bonen in tomatensaus, worstje, bloedworst, speck, gebakken ei, champignons etc etc. Hans kan nog meer op en besteld nog 3 extra geroosterd brood. Wat kan die man eten, zeg. Maar hij moet ook hard werken op z’n Honda Varadero. Maar goed, wij kunnen er voorlopig tegen aan. Dit ontbijt is ook goed tegen zeeziekte zegt Hans. Kun je vanmiddag goed kotsen als we op de veerboot naar Ierland zitten.
Het weer is inmiddels goed. Dus de regenpakken blijven in de koffers. De temp is vandaag zo’n 16grC; het dubbele van gisteren. We rijden via een prachtig natuurgebied (Galloway national forest park) naar het plaatsje Stranraer vlak bij de veerboot. We komen nauwelijks auto’s tegen en genieten er met volle teug van. Op een terras van het plaatsje zelf willen we een koude chocomelk bestellen. Hebben ze niet dus dan maar een milkshake met choco-smaak van 5 euri’s. We kregen gewoon een koude chocomelk ! Dan rijden we de laatste km naar de ferry in Ciarnryan. Binnen een no time kunnen we aan boord en niet snel erna nemen we afscheid van Schotland. Het weer is goed en het water is erg rustig. Het ingenomen pilletje was totaal overbodig. Het hele ontbijt is binnen gebleven.
Het is 2 uur en 15 min varen als de boot aanmeert in de haven van Belfast. Dit is Noord Ierland en een paspoort hoeven we dus niet te laten zien. Dit land valt volgens Hans nog onder het verenigd Koninkrijk, vandaar. Hans rijd vandaag voorop en binnen een no time zijn we bij ons eindpunt van deze dag; het 3 sterren Baltimore hotel net buiten de stad Belfast. Hier nemen we eerst een biertje en dan gaan we naar de nette ingerichte kamers. S’avond eet ik een steak op een stuk brood terwijl de anderen de keuze maken om het menu van de dag te nemen. Aan het commentaar te horen had ik volgens mij (ondanks de rare combinatie)nog de beste keuze gemaakt. In de bar nemen we nog een afzakkertje al kijkend naar de finale wereldkampioenschappen dart onder landenteams. Engeland won van Schotland; jammer. Als we in bed liggen gaat ineens de telefoon. Miek schrikt zich zich een hoedje. Een rare stem aan de andere kant van de lijn vraagt of ik nog een escortdame nodig heb. Ik herken al snel de stem; het blijkt Sies te zijn die nog even de telefoon op de kamer aan het testen is.
Morgen gaan we Belfast bekijken. Hans zal hier uitgebreid op terug komen in het volgende verslag.
Groetjes Marjo
16 Juni 2015 - 01:01
Marjo Miek:
He Dirk, heb inmiddels, links en rechts, ook al Bacardi flessen gezien dus dat komt goed net als het weer. He Britt, ik zal je vader in de gaten houden en hem op tijd naar zijn mandje sturen.
Iedereen de groeten van ons allen: de spookrijders -
16 Juni 2015 - 10:07
Dirk:
Hoi Luitjes,
Dacht eerst dat ik teveel drank op had omdat ik een dubbel verhaal zat te lezen maar ik denk dat Marjo er nu toch teveel van gesnoept heeft. Even een hint: Al die zeeziek pilletjes die helpen niet, heb wel een beter middel. Neem een grote aardappel, één waar ze frittekes van maken. Boor er een gaatje in en bevestig hier een mooi koordje aan. Hang hem gedurende de hele zeereis om je nek. Je ruikt nu altijd land en wordt daardoor niet zeeziek.
Groetjes Dirk&Leny -
16 Juni 2015 - 15:52
Marjo Miek:
Ja Dirk, de bierglazen zijn hier flinke jongens en ze zitten tot de rand toe vol (dus geen schuim).
Je hebt zo een paar liter op. Vanavond hebben we besloten een bacootje te nemen op jou/jullie.
Die pieper laten we maar thuis.
16 Juni 2015 - 19:03
Frans Welles:
Klinkt allemaal goed, blijf ervan genieten! -
16 Juni 2015 - 22:57
Emile:
Zat even terug te denken aan ons eerste ontbijtje in Schotland, enkele jaren geleden, toen ik de opsomming van de ingrediënten las. Het water loopt nog in mijn mond en ik heb dat ontbijt redelijk lang volgehouden gedurende de vakantie. Riet haakte al na twee dagen af, ze vond het "to much", en ik moet zeggen dat de motorbroek na enkele dagen wel strakker ging zitten.
En waarom Hans extra eet begrijp ik wel, op zo'n "openlucht" fiets heeft hij het snel koud en dan is een extra hapje natuurlijk wel welkom.
Maar zo te horen hebben jullie het naar de zin en dat is het belangrijkste.
Ben wel benieuwd of jullie nog aan de Guinness gaan. Per slot van rekening is dat het bier van Ierland.
Wel lief van Sies dat ze iedereen tevreden wil houden -:)
Nou veilige Miles en "Keep it on the Left Lane" -
16 Juni 2015 - 23:37
Tonny:
Hoi mannen en vrouwen natuurlijk,
Eindelijk even de tijd om ook een berichtje te plaatsen.
Marjo , houd Hans maar goed in de gaten, want die vreet volgens mij het tafellaken nog op als hij de kans krijgt.
Hoop dat jullie een gezellige tijd hebben daar , met goed weer.
Blijf jullie berichtjes volgen.
Grtz
Wolfie -
17 Juni 2015 - 23:36
Appeltje ;-):
En ik ben benieuwd naar de foto''s !